Saltar al contenido

Que la Força t'acompanye

 

L’explicació de la Falla Ribera Convent Santa Clara (Telefónica) 2022

 

Fa molt de temps, en una galàxia molt, molt llunyana…

Així començava en 1977 la pel·lícula que canviaria per sempre la història del cine, generaria la primera allau de merchandising cinematogràfic de la història i afegiria a la cultura pop una icona imprescindible.

Pel·lícula mainstream, referencial i inauguradora de la febra space opera dels últims setanta i principis dels huitanta, La guerra de les galàxies, Star Wars, va arribar per a quedar-se en la memòria col·lectiva com una fita. Referències socials, polítiques, econòmiques, filosòfiques i religioses s’entremesclen en una saga a la que volem, des de l’amor incondicional i l’esperit fan més pur, tributar un homenatge.

Les primera i segona trilogia de la gran saga galàctica visitaràn en Falles la demarcació de Telefónica amb l’objecte d’homenatjar els nostres sons, alegries i il·lusions, les que ens proporciona mirar a la pantalla i veure a un destructor imperial perseguir a la nau Tantive IV; a Luke en Tattoine amb el vell Ben Kenobi; a la Princesa Padme Amidala en el seu tron de Naboo; a Han Solo i Chewbacca viatjar a la velocitat de la llum i a Bobba Fet fer el que millor sap fer.

En l’homenatge, per descomptat, tindrà cabuda en unes escenes que, al contrari, ens traslladaran a una galàxia molt, molt pròxima…

 

 

Centre i remat

Multitud de personatges de la saga galàctica protagonitzen el centre de la falla. Han Solo, Luke Skywalker, Padme Amidala, Darth Maul, l’emperador Palpatine, Ioda, Darth Vader i molts més destaquen en la composició, a manera d’homenatge a la gran saga cinematogràfica.

mat

 

La guerra de la dreta

Ambientat en les escenes de ‘El retorn del Jedi’, veiem a (Pablo) Casado Solo i a Leia Ayuso combatre aferrissadament per fer-se amb el búnquer pepero. Un ewok, que recorda a l’alcalde de Madrid, està enmig d’ells i no sap què fer-se.

 

 

El retorn de… Ribera

Ribera, com stormtrooper, té la mateixa punteria que estos soldats en la saga… cap. Ni va encertar pactant, ni va encertar al capdavant de Ciutadans ni ha acabat encertant en el bufet d’advocats en què treballa.

 
 

 

Els caçarecompenses

A l’ús de «L’imperi contraataca», veiem a dos caçarecompenses als que el govern de coalició ha cridat per a aconseguir tancar els Pressupostos Generals. Un d’ells és un androide basc i l’altre és un rufià intergalàctic. Aconseguiran complir la seua missió? A canvi de què?

 

 

El gran Moff Santi

Santiago Abascal, com el Gran Moff Tarkin, envia sondes buscant enemics de l’imperi VOX, en concret menas, transsexuals i altres persones que, segons el líder imperial, cal controlar.

 

El palau… de Jabba

Viatgem fins al Palau de la Generalitat, convertit en el Palau de Jabba Oltra, on Ximo Puig va vestit a la manera de Leia esclava sotmés a les contínues polèmiques i problemes que li porta la coalició. Junt amb ells, des de Madrid, Baldobib Fortuna diu quelcom d’unes rates en Convent Jerusalem.

El costat fosc

Al fosc es volen portar els uns als altres en First Dates. Per això ambientat en el reality veiem un androide de la federació de comerç lligar amb una aspiradora roomba, de poder succionador prou potent…

Jawas, reis de la ferralla

Els graciosos personatges dels jawas de Tattoine acumulen molta ferralla, i algunes de les peces són estranyament recognoscibles…

 

De mestre a Padawan

L’afició per Star Wars es transmet de pares a fills, o el que és el mateix, d’un mestre, com Obi Juan, a uns padawans, els seus fills disfressats per a una festa temàtica de Star Wars. El nostre homenatge a tots els cosplayers fans de la saga.